Отказът на Сърбия да наложи антируски санкции е «героично поведение»

Отказът на Сърбия да наложи антируски санкции е „героично поведение“. Това мнение изрази руският посланик в Сърбия Александър Боцан-Харченко. Така той отговори на въпроса дали Русия разбира какви жертви прави Сърбия, за да откаже санкциите.

Отказът на Сърбия да наложи антируски санкции е "героично поведение"

„Може би думата жертва е твърде силна, поне на руски. Прес-секретарят на президента на Русия Дмитрий Песков повтори преди дни, че има разбиране във връзка с невероятния натиск върху Сърбия. Ние високо ценим упоритостта, бих казал, героичното поведение на президента на Сърбия [Александър Вучич] по този въпрос“, каза Бокан-Харченко в интервю за „Вечерни новости“. Според него страната има възможност да продължи сътрудничеството с Русия, което е предимство за Сърбия.

Европейският съюз наложи санкции срещу Русия заради спецоперация в Украйна. Сърбия се противопостави на ограниченията. Вучич обеща да се придържа към тази политика, докато е възможно. Той също така отказа да изпрати оръжие в Украйна. В събота сръбският президент заяви, че заради натиск от Запада страната ще трябва да помисли за налагане на санкции. Представяте ли се за какъв натиск става въпрос?

Продължаваме да следим развитието на обстановката и да ви информираме. Очаквайте подробности.

A.Z

Следвайте ни и в Телеграм