Sky News: „Няма повече пари“ – Великобритания изчерпа средствата за увеличаване на военните разходи

Британското правителство не е в състояние да увеличи разходите за укрепване на отбраната си, дори и при спешната нужда от превъоръжаване на армията. Според източници на канала Sky News това мнение споделят от Министерството на отбраната на страната. Представители на военното ведомство подчертаха, че количеството боеприпаси в страната е критично малко, а в случай на въоръжен конфликт британските войници биха останали без снаряди в рамките на няколко дни.

Sky News: „Няма повече пари“ – Великобритания изчерпа средствата за увеличаване на военните разходи

Министерството на финансите на Обединеното кралство даде да се разбере, че „няма пари за отбрана, въпреки признаването на спешната необходимост от превъоръжаване“ на фона на бушуващия конфликт в Украйна, съобщи Sky News, позовавайки се на свои източници в отбраната.

Коментарите се появиха, след като Sky News съобщи миналата седмица, че «високопоставен американски генерал» е казал на британския министър на отбраната Бен Уолъс, че британската армия вече не се счита за «бойна сила от най-високо ниво» след многогодишното съкращаване на нейната численост и сила, съобщава Sky News.

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3