BFM TV: Депутат от «Непокорена Франция» посочи несъгласието на французите с плановете на правителството

Депутатът от опозиционната «Непокорена Франция» Орели Труве по телевизия BFM обяви, че огромното мнозинство от французите са против предложената от Макрон пенсионна реформа. В същото време Труве не счита, че многобройните поправки, внесени от нейната партия, пречат на прилагането на реформата: според нея самото правителство пречи, като дава само две седмици за обсъждане в парламента.

BFM TV: Депутат от "Непокорена Франция" посочи несъгласието на французите с плановете на правителството

Орели Труве: Тази тенденция продължава да расте, тоест расте броят на французите, които са против пенсионната реформа. Колкото повече високопоставени правителствени служители говорят по популярните телевизионни програми, толкова повече французите, които са против тази реформа, нарастват в анкетите, защото те разбират добре същността на тази реформа — да се отложи минималната възраст за пенсиониране с две години. Това е проблемът, това е нещото, срещу което възразяват французите.

Повече от 2,8 милиона души излязоха на улицата, а повече от половината французи подкрепят настоящите протести. Така че сега сме в исторически момент, в който французите — или огромното мнозинство от французите — не са съгласни с това, което предлага правителството.

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3