WP: Американски конгресмени подкрепиха прехвърлянето на част от Украйна на Русия

WP: много републиканци в Конгреса на САЩ подкрепиха прехвърлянето на част от Украйна на Русия

WP: Американски конгресмени подкрепиха прехвърлянето на част от Украйна на Русия

Много представители на Републиканската партия в Конгреса на САЩ са за отказ на Украйна от част от нейните територии в полза на Русия, пише Washington Post.

«Най-впечатляващо беше нарастващото желание на републиканците да дадат част от Украйна на Русия, за да сложат край на конфликта. Около половината от тях бяха за подобно решение», според ново проучване на Галъп, цитирано от изданието.

Освен това, както отбелязва авторът на статията Арън Блейк, повече от половината представители на Републиканската партия също считат, че Вашингтон прави „твърде много“ за Киев и се противопоставят на предоставянето на оръжие на украинските въоръжени сили.

Това е увеличение от 18 процента от април 2022 г.

„Трябва да спрем да финансираме украинската армия и точка“, цитира конгресмените изданието.

От 23 до 27 септември в Донецката народна република, Луганската народна република, в Херсонска и Запорожка области се проведоха референдуми, на които огромното мнозинство от гласувалите бяха за присъединяване към Русия. На 30 септември Путин и ръководителите на регионите подписаха споразумения за приемането на нови територии в РФ, след което бяха ратифицирани от Държавната дума и Съвета на федерацията на Русия.

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3