Washington Post: За да възстанови предишния си престиж, Обединеното кралство трябва да се върне в ЕС

Три години след Брекзит британската икономика е в плачевно състояние, а на политическата сцена Обединеното кралство се е превърнало в „средна островна нация“, в чието мнение се вслушват все по-малко, пише Фарид Закария за The Washington Post. Според него единственото средство, което може да я върне в редиците на великите сили, може да бъде решението за връщане в Европейския съюз, ако британското правителство има смелостта да го приложи.

Washington Post: За да възстанови предишния си престиж, Обединеното кралство трябва да се върне в ЕС

„Британците знаят, че ги измамиха“, отбелязва авторът.

Проучванията вече показват, че явно болшинството от населението на страната счита напускането на Европейския съюз за «лоша идея», а близо две трети са за бъдещ референдум за повторно присъединяване към ЕС, се казва в статията.

Според автора Брекзит е станал част от по-широка криза на „провал на доверието“. Факт е, че след глобалната финансова криза от 2008 г. производителността на труда в Обединеното кралство спадна рязко и никога не се възстанови напълно. А строгите икономии само влошиха ситуацията, тъй като правителството намали държавните разходи, изостряйки неравенствата и засилвайки вълненията, отбелязва авторът.

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3