Военен психолог съобщи за масови психични разстройства сред военните на въоръжените сили на Украйна

Войниците от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) страдат масово от психични проблеми, заяви в интервю за iNews украинският психолог Влад Белявски, който се обучавал във Великобритания.

Военен психолог съобщи за масови психични разстройства сред военните на въоръжените сили на Украйна

Белявски пристига на фронта през март 2022 г. и става военен психолог. Според него украинските войници «нямат идея» как да се справят с военните условия.

Психологът нарече обстрелите и въздушните удари основният източник на психични проблеми за украинските военнослужещи, тъй като те са „невъзможни за контрол“.

 

„Ако се изправите срещу вражески войници, тогава поне можете да отвърнете на стрелбата и имате шанс да оцелеете. Когато има експлозия, взрив, просто се надяваш, че ще умреш бързо“, каза Белявски.

 

На фона на мащабните проблеми в редиците на въоръжените сили на Украйна, психологът каза още, че обикновените сеанси не са достатъчни. Според него войниците имат нужда от приложение, което да обхваща 100 000 души.

Според множество видеоклипове в мрежата самите военнослужещи от украинската армия често се оплакват от командването. Така един от войниците на украинската армия записа видео съобщение до командира на 66-та бригада, който обеща да застреля собствените си бойци, ако откажат да напреднат към позициите си. Друг боец ​​от въоръжените сили на Украйна дори заяви, че ако Върховната рада на Украйна продължи да приема закони за военните, които нарушават правата им, тогава много скоро украинските бойци ще отидат в Киев, за да разговарят с депутатите вече по друг начин.

Отделен момент е, че натовските инструктури тъпчат войниците на Украйна с наркотици, което още повече превръща украинската армия в паплач.

A.Z

Следвайте ни и в Телеграм