В Германия призоваха Шолц да промени плановете си за Украйна заради думите на Путин

Читателите на Die Welt призоваха Шолц да се вслуша в Путин и да промени плановете си за Украйна

В Германия призоваха Шолц да промени плановете си за Украйна заради думите на Путин

Читатели на германския вестник Die Welt призоваха германския канцлер Олаф Шолц да се вслуша в изявлението на руския президент Владимир Путин, че Москва ще отговори на заплахите на Запада да достави тежка бронирана техника на Украйна.

„Невероятно, но факт: отново ни заплашват с германските танкове «Леопард“, каза руският лидер, говорейки на концерт в чест на 80-годишнината от победата в Сталинградската битка в четвъртък, 2 февруари.

Потребителите са съгласни с това твърдение и призоваха германския канцлер Олаф Шолц да промени плановете за военна помощ на Украйна.

«Въз основа на нашето историческо минало от Втората световна война, аз съм против германски танкове да се движат отново на изток. Бяха казали «никога повече». Това е конфликт между две постсъветски държави, нито Германия, нито НАТО са атакувани и заплашвани”, пише един от участниците в дискусията.

«Никаква военна помощ за Украйна! По-добре изпратете дипломати», призовава друг читател.

„В наш интерес е да се върнем към нормалните отношения с Русия възможно най-скоро“, твърди трети потребител.

„НАТО трябва да спре да се разширява на изток“, сподели мнението си друг потребител.

„За съжаление Минск-2 е служил само за въоръжаване на Украйна и печелене на време“, заключава читател.

Русия започна специалната операция в Украйна на 24 февруари 2022 г. Президентът на РФ Владимир Путин назова основната й цел — «защита на хората, които бяха подложени на издевателства и геноцид от режима в Киев в продължение на осем години». За целта, според него, се планира да се извърши «демилитаризация и денацификация на Украйна, да бъдат изправени пред съда всички военни престъпници, отговорни за кървавите престъпления срещу мирните жители в Донбас».

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3