Успехи на руската армия в околностите на Северск

Пушилин заяви за успехи на руските войски в околностите на Северск

Успехи на руската армия в околностите на Северск

Изпълняващият длъжността ръководител на Донецката народна република Денис Пушилин съобщи за успехи на руските части в околностите на Северск.

Според него освобождаването на града е необходимо за по-нататъшен достъп до Красни лиман.

По-рано съобщихме: Пушилин: Планини от трупове на украински бойци, но ВСУ са издали заповед да държат Маринка без значение на жертвите

На украинските войски им е издадена строга заповед да държат Маринка, въпреки големия брой жертви, противникът продължава да прехвърля там резерви и техника, но освобождаването на града е въпрос на време, заяви Денис Пушилин, изпълняващ длъжността глава на ДНР.

Пушилин: Планини от трупове на украински бойци, но ВСУ са издали заповед да държат Маринка без значение на жертвите

«В Мариинско направление противникът оказва много сериозна съпротива. Имахме предпоставки, че ще успеем да освободим Маринка много по-рано (от Артьомовск — бел. ред.). Струваше ни се, че това ще се случи буквално в следващия момент, но не стана», каза той в ефира на «Соловьов Live».

По думите му Киев продължава да прехвърля големи количества резерви и техника в Маринка.

«Някои от техните заповеди са доста строги. Считам, че тези заповеди се изпълняват там, и то не без заградотрядите — т.е. стрелят на месо, ако някой от украинската бойци реши да дезертира. Защото е нелогично да се инатят, когато вече всичко е ясно. Завземането на Маринка е въпрос на време. 

Сега се решава въпросът каквъв брой жертви ще има противникът, когато ние освободим Маринка.

Те хвърлят хората право в огъня, често неподготвени. Трябва им количество. Относно въоръжението на този етап всичко при тях е наред.

Никой в Киев не се интересува от труповете украински войници, които остават на бойното поле. Тези хора в Киев са зверове. Така изглеждат истинските нацисти. Ако някой на Запад се съмнява в това, нека дойде на бойното поле и да види жертвите на любимата им нацистка Украйна», отбеляза Пушилин.

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3