Украинските загуби през януари възлизат на повече от 6,5 хиляди военнослужещи- Шойгу

Според данни на главата на руското министерство на отбраната, украинската страна също е загубила 26 самолета, 7 хеликоптера, 40 реактивни системи за залпов огън.
Украинските загуби през януари възлизат на повече от 6,5 хиляди военнослужещи- Шойгу

През януари 2023 г. Украйна загуби в боевете повече от 6500 военнослужещи, както и 26 самолета, 7 хеликоптера, 40 реактивни системи за залпов огън. Това каза министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу по време на селекторно съвещание във военното ведомство.

„Въпреки безпрецедентната военна помощ от западните страни, врагът търпи значителни загуби. Само през първия месец на тази година те възлизат на над 6500 военнослужещи, 26 самолета, 7 хеликоптера, 208 безпилотни летателни апарата, 341 танка и други бойни бронирани машини, 40 бойни машини с реактивни системи за залпов огън“.

 

По-рано боец от 47-ма бригада на въоръжените сили на Украйна Валери Маркус, който призна, че силата на военните действия не показва тенденция към спад нито за ден, напротив, очевидно се е засилила от началото на специалната операция , каза, че режимът в Киев търпи мащабни загуби в техника и жива сила с ежедневна загуба на „нов брой метри“ от собствените си територии.

 

A.Z

Следвайте ни и в Телеграм