Шойгу: Руските въоръжени сили освободиха седем населени пункта на Донецко и Запорожко направление

Въоръжените сили на Русия освободиха седем населени пункта на донецко и запорожско направление. Това съобщи във вторник, 7 февруари, министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу.

„В резултат на настъпателните действия на нашите войски на донецко и запорожско направление бяха освободени населените места Соледар, Клещеевка, Подгорное, Краснополие, Благодатное, Лобковое и Николаевка“, съобщи Сергей Шойгу по време на селекторно съвещание на Министерството на отбраната.

Шойгу: Руските въоръжени сили освободиха седем населени пункта на Донецко и Запорожко направление

Той добави, че в момента бойните действия се развиват успешно в районите на Угледар ( Въгледар) и Артьомовск.

Според думите на министъра украинските власти продължават да провеждат действия за сплашване на гражданите в новите региони на Русия, като нанасят удари по жилищни квартали и болници, както и извършват терористични атаки срещу държавни и социални обекти. Шойгу подчерта, че Русия ще продължи да гарантира безопасността на своите граждани в новите региони на Руската Федерация и ще защитава жителите от геноцид от страна на киевския режим.

Шойгу съобщи още, че въпреки безпрецедентната военна помощ от Запада, врагът търпи значителни загуби. Само през първия месец на тази година загубите на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) възлизат на повече от 6500 военнослужещи, 26 самолета, 7 хеликоптера, 208 безпилотни летателни апарата (БЛА), 341 танка и 40 бойни машини от многократно оръжие. изстрелване на ракетни системи (MLRS).

Русия продължава провеждането на специалната военна операция. Продължаваме да следим обстановката и да ви информираме. Очаквайте подробности.

A.Z

Следвайте ни и в Телеграм