Невъзможно е Украйна да излезе победител от тази война — Кристоф Б. Шилц, колумнист в Die Welt

 

Той пише, че ВСУ са с недостатъчен персонал, врагът се адаптира по-добре и разполага с огромно количество доставки, така че победата за Украйна става все по-малко вероятна всеки ден.

Според Кристоф Б. Шилц „недостатъчната подкрепа от Запада“ прави невъзможно Киев да постигне „успех под формата на обявеното връщане на територии“.

Невъзможно е Украйна да излезе победител от тази война - Кристоф Б. Шилц, колумнист в Die Welt

„Напротив: оскъдните доставки от Запада досега са извинение за руските въоръжени сили, които, според началника на щаба на норвежките войски Ейрик Кристоферсен, все още разполагат с огромен арсенал от ракети и дронове“, добавя авторът.

Според него дебатите от последните няколко седмици ясно са показали, «че Съединените щати, Германия и другите съюзници в НАТО се опасяват повече от разпространението на война на територията на НАТО, отколкото от заплахи за сигурността на Запада».

„Западът страда от някакъв „страх от себе си“ и подкрепя Украйна точно толкова, колкото да не й се наложи веднага да капитулира“, казва авторът.

Според него западните дипломати чуват все повече и повече за „страха от ескалация, страха от „умора от война“ в демократичните общества, така че не е изненадващо, че сега западните дипломати говорят все повече и повече за прекратяване на огъня“.

Превод: Bulgarian Military Union «Vasil Levski»

A.Z

Следвайте ни и в Телеграм