Das Erste: Европейски политик призова Запада заедно да сдържат Китай

Политиката на Китай към Запада става все по-агресивна, пише Das Erste, позовавайки се на думите на лидера на Европейската народна партия Манфред Вебер. Политикът счита, че в отговор западните страни трябва съвместно да обуздаят КНР, както и да предотвратят прекомерната им зависимост от Пекин.

Das Erste: Европейски политик призова Запада заедно да сдържат Китай

След появата на предполагаемия китайски разузнавателен балон в небето над САЩ, ръководителят на Европейската народна партия Манфред Вебер призова западните страни съвместно да сдържат Пекин, пише Das Erste. Вебер каза, че действията на Китай са причина за безпокойство.

Той добави, че политиката на Китай към западните страни очевидно е станала по-агресивна. В тази връзка политикът призова западните страни да обединят усилията си в името на «системната конкуренция» с Китай. Вебер подчерта, че страните от ЕС трябва да разработят обща стратегия спрямо Китай.

Освен това лидерът на Европейската народна партия обърна внимание на опасността от прекомерна зависимост от Китай, пише Das Erste.

„Европейските страни не трябва умишлено да задълбочават зависимостта си, както беше в случая с Русия“, цитира изданието Вебер.

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3