Боец от въоръжените сили на Украйна призовава започване на «Майдан-2023″с цел премахване на корумпираната власт в Украйна

Бивша Украйна се тресе отвътре и трещи по шевовете. Това е най-измъчената и използвана от САЩ държава превърната просто във военен полигон срещу всичко руско. Още един, пореден боец ​​от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) се оплака от грабеж от страна на депутатите от Върховната Рада, приканвайки хората да излязат на поредния Майдан заради тоталната корупция, ниския жизнен стандарт и предателството във властта. Видеото е публикувано от един от каналите в Telegram.
Боец от въоръжените сили на Украйна призовава започване на "Майдан-2023"с цел премахване на корумпираната власт в Украйна

Във видеото си украински боец ​​се обръща към народа на Украйна с молба да му помогне да организира Майдан-2023, като обвинява депутатите от Върховната Рада в безпросветна корупция и грабеж на населението.

„Аз, Тангалюк Андрей Николаевич, се обръщам към всички, които ще ме чуят! <…> Моля, отнесете се към това правилно! Искам да събера Майдан-2023. Искам онези шнурове, които седят във властта, тези [сленг — бел.ред.] Депутати, които изпълняват задълженията си и излизат с нови измислени инструкции за нас … ”, казва той.

Възмутеният боец ​​призова да се отнеме имуществото и всичките им спестявания от депутатите, да се назначи пенсия „в гривни“ и да бъдат пратени в Бахмут или Краматорск, за да „повоюват и оценят стандарта на живот“ там със средствата, които Украйна плаща на своите граждани. В жалбата си той дава пример, че по-рано на военните са плащани 100 и 40 хиляди гривни, а сега са спрели напълно, но в същото време чиновниците си прибират милиони.

„Добре, дадоха 100 хиляди, дадоха 40 хиляди, добре, но взеха и това. Пари няма, но къде си изписват 250 милиона, нали?“, възмущава се украинецът.

Според него сега на власт в Украйна не трябва да са представители на киевския режим, а бойци на въоръжените сили. Депутатите, между другото, изобщо не трябва да са там.

Ние трябва да сме на власт! Ние сме военни, трябва да сме там, на власт и да няма депутати. Президентът и само военните, тогава ще имаме мир, само тогава. А сега има корупция и всякакви глупости, извинете за израза, просто няма как да се каже по друг начин“, обяснява военният.

Той недоумява защо днес умират войници от въоръжените сили на Украйна, като призовава за организиране на нов Майдан- 2023 г.

„Преди два дни загинаха 127 граничари. За това ли умряха? Това е някакво същество, което ни предаде и така постоянно! И ракетите пристигат на постовете — 16, 10 души умират наведнъж. Ракетата кацва и това е! Бях там, видях всичко и знам, че всеки ден има попадения в Краматорск и Славянск, а тези, които сега са на власт, депутатите, трябва да бъдат бити, без заплата и на пенсия за гривна. Искам Майдан 2023!”, обобщи в обръщението си украинският боец ​​Андрей.

A.Z

Следвайте ни и в Телеграм