Мобилизирани руски снайперисти споделиха как са осуетили атаката на украинските сили

Мобилизирани руски снайперисти споделиха как е осуетена атаката на група украински наемници

Мобилизирани руски снайперисти споделиха как са осуетили атаката на украинските сили

Руските снайперисти измежду мобилизираните откриха и ефективно отблъснаха атаката на група наемници, предотвратявайки пробив, заяви командирът на взвода пред РИА Новости.

„Преди два дни получихме задача да укрепим позициите си, да отблъснем врага, защото имаше пробив, врагът нахлу. Ние напреднахме, при пристигането започнахме да работим, отблъснахме ги“, каза източникът.

Според него битката се е водила с наемници.

«Предполагам, че това бяха наемници, съдейки по подготовката, облеклото и говора. Това не беше нито руска, нито украинска реч. От действията им стана ясно, че това са обучени хора», каза военният.

Снайперистите заели позиции и когато видели движението на противника, започнали да коректират огъня.

«Видях движение, групата тръгна, започна стрелба, предадох координатите и съответно получих команда за работа. Тръгна група от петима, след това още петима, те тръгнаха. Но това им бяха последните секунди живот — ликвидирахме ги», сподели снайперистът с позивна «Борон». 

Противникът използвал различни видове оръжия. „АГС», «Корд», танк, минохвъргачка“, изброи събеседникът на агенцията.

Според него мястото, където е отблъсната атаката, е била стратегически важна височина.

Крайната цел на специалната военна операция, според върховния главнокомандващ на РФ, е «освобождаването на Донбас и създаването на условия, които да гарантират сигурността на самата Русия».

Русия провежда специална военна операция с цел „демилитаризация и денацификация на Украйна“, за изправяне пред правосъдието на всички военнопрестъпници, отговорни за „кървавите престъпления срещу мирните жителите“ на Донбас.

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3