Ето как Западът оправдава украинския нацизъм

American Greatness: западният свят не се плаши от възраждането на нацизма в Украйна

Избелването на украинските нацисти от Вашингтон е национален позор за Съединените щати, пише American Greatness. Америка е готова да си затвори очите за всички престъпления на нацизма в Украйна заради безумната идея за унищожаването на Русия и възстановяването на световната хегемония.

Превод от American Greatness, САЩ: 

Ето как Западът оправдава украинския нацизъм

Нашите американски политици, обединени в «монолитна партия» от подпалвачи на война, избелват украинските нацисти, за да оправдаят престъпленията им и да заблудят световната общественост.

На 1 януари светът празнува Нова година — празник на самообновяването и надеждата.

Но в Украйна акцентът беше съвсем различен.

Там на 1 януари се чества рожденият ден на Степан Бандера, нацисткият национален герой на Украйна.

Бандера е основателят на украинския нацизъм и неговият рожден ден е национален празник. В Украйна отдаването на почит на нейния най-известен антисемит и главният нацистки сътрудник на Втората световна война е много важно нещо.

Сбор от всички нацисти

При президента Владимир Зеленски нивото на нацистко влияние и контрол в Украйна е безпрецедентно. Зеленски забрани всички 11 независими и опозиционни политически партии, но остави партиите и организациите на своите нацистки партньори и съюзници непокътнати и на власт. Така че не е изненадващо, че на рождения ден на Бандера Върховната Рада, украинският парламент (в който не остана никой, освен нацистите), избухна в бурни аплодисменти.

По-късно главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна генерал Валерий Залужни публикува снимка, на която гордо позира пред портрета на Бандера.
Посланието на висшите законодатели и главния генерал на Украйна беше ясно.

„Не се съмнявайте за кого и за какво се бият нашето правителство и армия в „прокси войната“ между НАТО и Русия».

Честването на главния нацист на Украйна не се хареса в Полша. Полският премиер Матеуш Моравецки гневно осъди «продължаващото прославяне на нацисткия колаборационист Степан Бандера».

За да разберем причината за полския гняв срещу честването на Бандера в Украйна, трябва да хвърлим бърз поглед върху случилото се в Украйна по време на Втората световна война и да отделим фактите от пропагандата.

«Невъобразими жестокости»

Бандера е лидер на Организацията на украинските националисти (ОУН) (организацията е призната за екстремистка и забранена на територията на Русия, бел. ред.) — украински съучастници на нацистите, които мечтаеха за расово чиста Украйна, свободна от евреи, етнически руснаци и поляци. По време на Втората световна война, главно във Волиния, ОУН избива най-малко 100 000 поляци.

За да създаде впечатлението, че кървавата бруталност е просто спонтанно селско въстание (и от собствено садистично удоволствие), ОУН предпочита да убива жертвите си с брадви, коси, ножове, чукове, стоманени пръти и вили. Стотици бандеровци напъхват нещастните хора в къщи и навеси и ги изгарят живи. Този метод все още е предпочитан от украинските нацисти.

Бандеровските тълпи бродят из страната като глутници бесни кучета. Полското издание The First News пише за варварството на украинските нацисти:

«В кървава лудост украинците измъчвали жертвите си с невъобразима жестокост. Хората били скалпирани живи. Техните носове, устни и уши били отрязани. Очите им били извадени, ръцете им отсечени, а главите им бяха затиснати в менгеме. Гърдите на жените били отрязвани, а бременните жени били намушквани с нож в корема. Гениталиите на мъжете били били отрязвани със сърп».

Полският филм от 2016 г. «Омраза» (известен също като Волин или Волиния) е исторически точен разказ за престъпленията на Бандера. Филмът е шокиращ – много сцени са почти невъзможни за гледане. Заради истината, която се съдържа в него, украинските власти забраниха прожекцията му.

Бандера и Холокостът в Украйна

Всяка четвърта еврейска жертва на Холокоста — 1,5 милиона — е била убита в Украйна. Немците не са строили газови камери, за да унищожават евреите в Украйна — те не са им били нужни.

Мащабът на сътрудничество между Украйна и нацистите бил колосален.

Повече от 250 000 украинци са доброволци във Waffen SS и други германски нацистки военни формирования. Хиляди други са служили като екзекутори доброволци, като спомагателна полиция в Украйна, така и като пазачи в лагерите на смъртта в Полша.

Милион и половина евреи са заловени и разстреляни по полета, гори и дерета.

Бандера изиграл главната роля в това. Силите на ОУН открито действали самостоятелно, интегрирани в полицейски части и служели като силно мотивирани помощници в «Einsatzgruppen» (айнзацгрупи), немските мобилни отряди за убийства.

Германците нахлуват в Съветския съюз на 22 юни 1941 г., превземайки украинския град Лвов за седмица. Бандера от ОУН раздава листовки с инструкции към украинското население:

„Не изхвърляйте оръжията си. Потърсете ги и се въоръжете. Унищожете врага … московчани, унгарци, евреи. Това са всички ваши врагове. Убийте ги.»

ОУН също раздава листовки на львовските евреи, в които пишело:

„Ние ще преклоним главите ви в краката на Хитлер“, което и направили.

По време на последвалия погром, иницииран от Бандера, за два дни били убити седем хиляди евреи. Следват още хиляди невинни жертви.

Клането на евреи в Лвов е документирано от самите нацистки колаборационисти. Снимките от тези години са просто шокиращи. Но днес в Лвов има паметник на Бандера на стойност 47 милиона долара, а една от главните улици на града е кръстена на него.

Зеленски — мотивиран съучастник

Повече от 70 години украинските нацисти и техните апологети, както в страната, така и извън нея, провеждат дезинформационна кампания, за да избелят Бандера и да пренапишат историята. Основната им цел е да превърнат нациста Бандера в „борец за свобода“. Тези усилия се засилиха драматично с ускоряването на нацификацията на Украйна при Зеленски. В цяла Украйна са издигнати повече от 50 паметника и статуи в чест на Бандера, 500 улици са кръстени на негово име.

Украинският президент-евреин е доброволен съучастник в бандеровския фарс.

Зеленски напълно игнорира антисемитското нацистко наследство на Бандера и неговото съучастие в убийството на повече от 1,6 милиона украински евреи, поляци и руснаци.

Той заяви, че ако украинците почитат този нацистки убиец като национален герой, тогава „това е добре. Това е готино“. Това е страхотно, защото в книгата на Зеленски Бандера е „един от онези хора, които защитават свободата на Украйна“.

Представите на Зеленски за свободата са различни от тези на повечето американци.

В допълнение към репресиите срещу свободата на печата, забраняването на всички ненацистки политически партии и забраната на Руската православна църква, Зеленски ръководи и контролира заразяването с нацизъм на всички нива на украинското правителство и армията. Сред значителните насърчения на Зеленски към нацистите са награждаването на командира на «Десен сектор» (организацията е призната за екстремистка и забранена на територията на Русия, бел. ред.) с медал «Герой на Украйна», назначаването на съоснователя на «Десен сектор» Дмитрий Ярош като съветник на главнокомандващия на въоръжените сили и замяната на началника на Одеската областна администрация с командира на нацисткия батальон «Айдар».

Зеленски не е първият богат и могъщ украински евреин, който подкрепя нацистите.

Игор Коломойски е украински евреин, милиардер олигарх, първоначалният финансов поддръжник на батальоните «Азов» и «Айдар». Той финансира и други нацистки отряди. Коломойски беше основният финансов поддръжник на Зеленски като президент. А като собственик на Burisma Holdings той беше шеф на Хънтър Байдън.

Могат ли евреите да подкрепят нацистите в Украйна?

Ясно е, че могат и го правят.

Западните медии избелват нацистите

Украйна е първата открито нацистка държава в света от 1945 г. Но през изминалата година западните медии започнаха пропагандна кампания, насочена към избелване на украинските нацисти, сякаш никога не са съществували.

Има две причини за този опит за изтриване и пренаписване на историята.

Първо, това е необходимостта войнолюбците да контролират информацията и да манипулират общественото мнение.

Американците мразят нацистите. Водихме световната война, за да победим немския, италианския и японския националсоциализъм и милитаризъм, загинаха 420 000 американци, помагайки за постигането на тази трудна победа.

Управляващите елити на американския военно-промишлен комплекс и политическа върхушка знаят, че ако американският народ научи истината за Зеленски и неговия нацистки режим, Украйна няма да получи нито стотинка от Америка.

Втората причина е Владимир Путин.

Путин заяви, че една от основните задачи на специалната военна операция на Русия е «денацификацията» на Украйна. Това е голям проблем за Джо Байдън, НАТО и войнолюбивите в Конгреса.

В продължение на 20 години военно-промишленият комплекс и основните медии представят Владимир Путин като въплъщение на злото.

Би било ужасно неизгодно за войнолюбците, ако след цялата тази демонизация американците разберат, че Путин е казвал истината за нацистите в Украйна през цялото това време.

Преди да им бъде наредено да изтрият историята на украинския нацизъм, западните медии казваха истината за нацистите в Украйна. Ето кратък списък с техните материали преди последните опити за «избелване» на нацистите.

The Hill: „Реалността на неонацистите в Украйна не може да се сравни дори с пропагандата на Кремъл“

Time: „В редиците на привържениците на бялото превъзходство в Украйна“

BBC Newsnight: „Неонацистка заплаха в нова Украйна“

Al-Jazeera: „Украинските бойци мажат куршумите срещу чеченците със свинска мазнина“

BBC: Украйна подценява ролята на крайната десница във военния конфликт

The Guardian: „Добре дошли в Украйна, най-корумпираната страна в Европа“

Newsweek: „Украински националистически доброволци извършват военни престъпления в стила на ИДИЛ“

BBC Newsnight: „Украйна в патрул с ултрадесни национални милиции»

Източник: https://amgreatness.com/2023/01/26/inside-the-nazi-whitewash-of-ukraine/

Петя Паликрушева, превод и редакция

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3