BFM TV: Франция и Италия ще предоставят на Украйна системата за ПВО Mamba

Франция и Германия обявиха доставката на системата за противовъздушна отбрана Mamba на Украйна, съобщава BFM TV. Както отбелязва каналът, това е поредното напомняне на президента Владимир Путин, че западните страни подкрепят Киев в единен фронт.

BFM TV: Франция и Италия ще предоставят на Украйна системата за ПВО Mamba

Улис Госе, международен наблюдател на BFM TV: Да, Франция и Италия наистина обявиха това, което очаквахме от дни, а именно доставка на системи за противовъздушна отбрана «земя-въздух». Много е важно. Разбира се, говорим за системите Mamba. Важно е, защото ще помогнат на Украйна да укрепи защитата си, за да отблъсне атаките с дронове и ракетните атаки от Русия.

Също така е важно, че това е съвместен френско-италиански сигнал, така че това е начин на съвместна работа, който напомня за единството на Европа. Измина почти година от началото на конфликта и докато Франция и Италия обявиха доставката на нови оръжия за Украйна, европейски представители, водени от Урсула фон дер Лайен, се събраха днес в Киев на доста необичайна среща на върха. Необичайна, защото цялата Европейска комисия пристигна в Киев, за да се срещне със Зеленски, за да потвърди подкрепата си. Успоредно с това днес САЩ обявиха и за (отпускане на Украйна, бел. ред.) на допълнителна помощ в размер на два милиарда долара.

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3