ABC Nyheter: Дания планира да закупи сто стари танка от Германия и да ги предостави на Киев

Дания обмисля да закупи сто изведени от въоръжение танкове от Германия и да ги предаде на Киев, съобщава ABC Nyheter. По-рано тежката военна техника беше в баланса на Министерството на отбраната на скандинавската страна. Според изданието първите 20 стари танка от модела Леопард-1 могат да бъдат ремонтирани в рамките на три месеца.

ABC Nyheter: Дания планира да закупи сто стари танка от Германия и да ги предостави на Киев

Миналата седмица Германия одобри изпращането на танкове Leopard-2 в Украйна. В същото време други страни получиха разрешение да доставят тежка военна техника, произведена в Германия. Към днешна дата общо 321 танка са били обещани на Киев, но ще отнеме време, за да бъдат готови за транспортиране и разполагане на бойното поле, според ABC Nyheter.

Датското правителство обмисля придобиването на 99 стари танка Leopard-1, които преди това бяха изведени от експлоатация от датското министерство на отбраната и продадени на германската военна компания Flensburger Fahrzeugbau Gesellschaft (FFG), която след десет години собственост така и не можа да ги препродаде, отбелязва изданието.

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3