Водещият на Fox News Карлсън: Администрацията на Байдън e замесена във взривяването на «Северен поток»

Радостта на заместник-държавния секретар Виктория Нюланд от взривяването на «Северен поток» показва участието на администрацията на Байдън в диверсията, това заяви водещият на Fox News Тъкър Карлсън.

Водещият на Fox News Карлсън: Администрацията на Байдън e замесена във взривяването на "Северен поток"

«Тя се радва на това? Когато се случи, ние бяхме разстроени, не знаехме кой го е направил», възмущава се той.

Телевизионният водещ припомни още, че през януари миналата година Нюланд „заплаши да взриви газопроводите „Северен поток“, за да не може Русия да изпраща газ в Европа“.

Той отбеляза, че случилото се е «най-голямата природна катастрофа в историята, създадена от човешка ръка».

„Изявлението на Виктория Нюланд показа истината за нея и администрацията – те ни лъгаха толкова много, че САЩ не са съпричастни към това, не са знаели за това или минимум не го одобрявали. 

Те ни излъгаха, че САЩ нямат нищо общо с това. Те също се опитаха да ни продадат абсурдната лъжа, че Русия по някакъв начин е взривила собствената си енергийна инфраструктура, за да навреди на собствената си икономика“, добави бившият кандидат за президент на САЩ Тулси Габард.

Изтичането на газ в „Северен поток“ и „Северен поток 2“ беше открито на 26 септември, при това на четири места едновременно. Според оператора Nord Stream AG аварията е безпрецедентна и е невъзможно да се определи срокът за ремонт. Властите на Германия и Дания не изключват причината за бедствието да е диверсия.

Кремъл нарече инцидента акт на международен тероризъм. Според Владимир Путин „санкциите вече не са достатъчни за англосаксонците“, те са започнали да разрушават общоевропейската енергийна инфраструктура.

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3