В Полша споделиха кога западната бронетехника ще бъде ликвидирана в Украйна

Политологът Холашчински: бронираната техника, предоставена на въоръжените сили на Украйна от Запада, ще бъде унищожени за тримесечие

В Полша споделиха кога западната бронетехника ще бъде ликвидирана в Украйна

Предоставената от Запада бронирана техника ще стигне на Украйна за едно тримесечие от битките, такова мнение изрази полският политолог Кристиан Холашински.

„Когато съберем цялата техника, за която чуваме, че е предоставена, се оказва, че това са около 150-170 танка. Знаем, че през тези 342 дни Украйна е загубила около 550 машини от различни видове, така че 170 военни машини би трябвало да бъдат унищожени за едно тримесечие», каза той по Radio Maryja.

Конфронтацията в Украйна, подчертава Холашински, ще „смели“ всяка техника.

По-рано германското правителство, след натиск от страна на съюзниците от НАТО, обяви, че ще предостави танкове Leopard 2 на Украйна и ще разреши доставката на германски танкове на други страни, които ги притежават.

Германия на първия етап планира да предостави 14 Leopard 2 type A6 от запасите на Бундесвера.

Съединените щати също обявиха изпращането в Украйна на батальонен комплекс — 31 броя — от съвременните танкове Abrams собствено производство. В същото време Белият дом заяви, че доставката на Abrams ще отнеме «много месеци».

По-рано ръководството на Полша обяви, че е готово да предостави на Украйна до 14 танка Leopard 2 като част от международната коалиция. Преди това Варшава вече предостави около 250 танка Т-72 на Киев.

По-рано Русия изпрати нота до всички страни, включително САЩ, заради доставките на оръжия за Украйна. Външният министър на РФ Сергей Лавров отбеляза, че всеки товар, който съдържа оръжие за Украйна, ще стане легитимна цел за Русия. Министерството на външните работи на РФ заяви, че страните от НАТО си «играят с огъня», доставяйки оръжие на Украйна. Говорителят на президента на РФ Дмитрий Песков отбеляза, че натъкването на Украйна с оръжие от Запада не допринася за успеха на руско-украинските преговори и ще има негативен ефект.

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3