Медведев: Русия е готова да използва всички видове оръжия в случай на удар от Украйна

Русия не се ограничава при оттовор на нападение, заяви заместник-председателят на Съвета за сигурност Дмитрий Медведев.

Медведев: Русия е готова да използва всички видове оръжия в случай на удар от Украйна

«Нашият отговор може да бъде всякакъв. Президентът на Русия съвсем определено каза това. Ние не си поставяме никакви ограничения и в зависимост от естеството на заплахите сме готови да използваме всички видове оръжия», каза той пред журналистката Надана Фридрихсон, която публикуваха отговорите на въпросите в канала си в Телеграм.

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на РФ припомни, че подобни действия са в съответствие с руските доктрини, включително Основите на ядреното сдържане.

„Мога да ви уверя: отговорът ще бъде бърз, брутален и убедителен“, каза той.

Медведев също така нарече погрешно мнението на западните политици, които считат, че предоставянето на оръжие на Украйна за удари по руска територия ще допринесе за дипломатическо регулиране на ситуацията.

«Резултатът ще бъде точно обратният. В този случай няма да има преговори — ще има само удари на възмездието. Цялата Украйна, останала под управлението на Киев, ще изгори», каза той.

Съединените щати обявиха в петък пакет от военна помощ на стойност 2,2 милиарда долара за Украйна. Той включва противовъздушна отбрана, ракети с голям обсег за HIMARS и снаряди с голям обсег GLSDB. От Пентагона уточниха, че Вашингтон оставя на преценката на Киев възможността за използване на тези оръжия за нанасяне на удари по Крим.

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3