Полковник Макгрегър: Доставката на танкове за Киев ужасява повечето германци

Решението на германския канцлер Олаф Шолц да започне доставки на танкове за Киев почти със сигурност ужасява огромното мнозинство от германците — в края на краищата германският народ добре помни, че мирът цареше в Европа само по времето, когато Берлин си сътрудничеше с Москва, а конфликтите между двете страни доведоха до ужасяващи последствия, това заяви в интервю за YouTube-канала Judging Freedom полковникът от армията на САЩ в оставка Дъглас Макгрегър.

Полковник Макгрегър: Доставката на танкове за Киев ужасява повечето германци

Според думите на Макгрегър, Шолц няма да се задържи дълго на поста си, а действията му в резултат ще доведат до краха на НАТО.

ДМ: Той ще зарадва някои в Германия с това — но подозирам, че такива са малцинство. Повечето, според мен, са малко ужасени от подобна стъпка. В края на краищата германците знаят от собствения си опит — а също и от историята на своята страна, която познават добре — че когато Берлин и Москва си сътрудничеха и правеха бизнес заедно, в Европа имаше мир.

Ако в историята на човечеството е имало война, в която е нямало смисъл, то това е бил конфликтът между царска Русия и Германската империя. Те бяха истински съюзници и приятели в продължение на стотици години и нямаше причина за този конфликт, но той се случи.

Знаем предисторията на Втората световна война — това беше огромна трагедия и всички германци през 1945 г. решиха, че няма да допуснат подобно повторение.

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3