В САЩ признаха защо им е бил нужен конфликтът в Украйна

Американският експерт Дор: САЩ провокираха конфликта в Украйна заради доставките на втечнен газ

В САЩ признаха защо им е бил нужен конфликтът в Украйна

Съединените щати провокираха конфликта в Украйна за собствената си икономическа изгода и за да вкарат в агония Русия и Германия, това заяви американският политически коментатор Джими Дор в предаването на водещия на Fox News Тъкър Карлсън.

«Всички това са икономически войни. Конфликтът в Украйна е за втечнения природен газ и за да се гарантира, че Германия и Русия никога няма да се обединят. Защото се страхуваме от руските природни ресурси и работна ръка, страхуваме се, че те ще се обединят с германските технологии и капитал“, каза той.

Според него САЩ стоят зад взривяването на «Северните потоци».

Съединените щати не се управляват от Байдън, а от военна машина, каза Дор.

«Всичко това е свързано с хегемонията, империализма и икономиката. А ако някъде има морски пехотинци, това е защото искат да откраднат природните ресурси на друга страна», призна Дор.

Русия провежда специална военна операция в Украйна от 24 февруари 2022 г. Владимир Путин назова задачата й — „защита на хората, които бяха подложени на издавателство и геноцид от киевския режим в продължение на осем години“. Според президента на Руската Федерация крайната цел на операцията е освобождаването на Донбас и създаването на условия, гарантиращи сигурността на самата Русия.

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3