TF1: Театрите, болниците и градските служби — болшинството от институциите във Франция страдат от прекомерните сметки за електроенергия

Театър в град Валансиен във Франция беше принуден да затвори поради невъзможността да плати сметките си за електроенергия, според TF1. Според телевизионния канал проблемът е засегнал всички институции и общини, които се налага да търсят помощ от държавата. Болниците не са пропуснати. Например университетският център в Лил трябваше да намали температурата в стаите, за да се справи с нарастващите разходи, се отбелязва в репортажа.

TF1: Театрите, болниците и градските служби - болшинството от институциите във Франция страдат от прекомерните сметки за електроенергия

Ромарик Дорие, директор на театъра Phénix: Ето ви в известния театър, на една от най-красивите сцени между Париж и Брюксел.

Страхотно, но енергоемко. Заради множеството прожектори и отопление, сметките за електроенергия на театъра в град Валансиен са се учетворили. 200 хиляди евро — целият бюджет, заделен за подготовката на програмата.

Ромарик Дорие: Няма да имаме представления от септември до декември 2023 г. Тоест, тъй като програмата започва да се подготвя почти година и половина предварително, ние не можем да поемем задължението да подпомагаме актьорите, за да могат да репетират и да се занимават с творчество.

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3