RMF24: Все повече поляци споделят гледната точка на Русия за украинския конфликт

Въпреки факта, че полското общество в самото начало на украинския конфликт беше най-активно въвлечено в него, то започна да променя отношението си към него. В наскорошно проучване, проведено за Варшавския институт за предприемачество, са налице все повече поляци, които споделят поне някои от обясненията и изявленията на Москва за събитията в Украйна. Интересен факт е, че младите хора, ползващи социалните мрежи, промениха мнението си първи, съобщава RMF24.

RMF24: Все повече поляци споделят гледната точка на Русия за украинския конфликт

„Криза или пропаганда? Отношението на поляците към войната в Украйна” — това е второто подобно проучване, проведено от Maison&Partners за Варшавския институт за предприемачество. През септември 2022 г. и януари 2023 г. изследователският център поиска от поляците да споделят за отношението си към осем подбрани тези, пише полският журналист Цезари Фабер на RMF24.

Точките, посочени в проучването, са в съответствие с общата цел на трактоваката на събитията, които Кремъл изнася в чужбина. Неговите автори посочват, че тази линия е насочена към подкопаване на подкрепата за Киев в западните общества и подклаждане на социално напрежение, особено в страни, където са се заселили предимно украински бежанци, твърди авторът.

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3