Newsweek: Латвия заплашва да бойкотира Олимпийските игри в Париж, ако бъдат допуснати на руски спортисти

Президентът на Латвийския олимпийски комитет Жорж Тикмерс заяви, че националният отбор на страната му ще бойкотира Олимпиадата през 2024 г. в Париж, ако руски или беларуски спортисти бъдат допуснати. По-рано министърът на спорта на Украйна Вадим Гутцайт протестира срещу възможното допускане до олимпийските състезания на представители на Русия или Беларус, дори ако те играят под неутрален флаг, пише Newsweek.

Newsweek: Латвия заплашва да бойкотира Олимпийските игри в Париж, ако бъдат допуснати на руски спортисти

Националният отбор на Латвия планира да бойкотира Олимпийските игри през 2024 г. в Париж, ако там бъдат допуснати руски или беларуски спортисти. Това заяви в интервю за местна телевизия президентът на Латвийския олимпийски комитет Жорж Тикмерс, според Newsweek.

„Латвия се придържа към следната позиция: ако тези игри се състояха сега и в тях участваха спортисти от Русия и Беларус, тогава мисля, че латвийският отбор не би отишъл на тези игри“, обясни Тикмерс.

Той също така подчерта, че Латвия се надява на «победата на Украйна» в настоящия конфликт и че след това светът ще има «напълно нова ситуация и нов регламент на игрите».

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3