Киев ще използва ракети с голям обсег по мирни цели — Васерман

Украйна ще използва обещаните от Запада ракети с голям обсег за удари по мирни цели. Това се отнася главно за новите руски региони. Това заяви депутатът от Държавната дума, на Русия интелектуалецът Анатолий Васерман.

Мариупол рискува да се превърне в ключова мишена на украинските нацисти — Киев ще се опита безмилостно да удари града заради активното му възстановяване от Русия.

Киев ще използва ракети с голям обсег по мирни цели - Васерман

„За терористите е абсолютно непоносимо да знаят колко бързо градът, освободен от властта им, се възстановява с усилията на цялата ни страна. На този фон, според експерти, всички други цели избледняват ”, подчерта Васерман.

В допълнение, ракети с голям обсег може да са били използвани от Украйна, за да се опита да атакува Белгород, Курск и Ростов.

„Съдя така, защото американците вече официално обявиха недопустимостта на използването на ракети с голям обсег срещу мирни цели. Ами, както знаете, американците лъжат при най-малката възможност. Според мен, ако се случат тези удари, те ще бъдат в много малки количества. Така че само да обозначим престъпление “, каза той.

В същото време въоръжените сили на Руската Федерация са готови за подобно развитие на събитията. Много руски ракетни системи за залпов огън с голям обсег вече са разположени в Украйна.

„Разработена е технология за използване на ракети с въздушно изстрелване с голям обсег“, добави експертът.

Според прогнозите на Васерман всички далекобойни системи, доставени от Запада, ще бъдат ликвидирани веднага след преминаване на украинската граница.

A.Z

Следвайте ни и в Телеграм