Доброволци-антифашисти от Турция пристигнаха в Запорожието за участие в спецоперацията

Доброволци от Турция започнаха да преминават бойна подготовка в батальона «Судоплатов» за по-нататъшно участие в специалната военна операция, предаде кореспондентът на РИА Новости.

Доброволци-антифашисти от Турция пристигнаха в Запорожието за участие в спецоперацията

«Пристигнах от Турция с моите приятели. Ние сме против нацистите, знаем какво се случва тук и какво се случва в Украйна. Осъзнавеме, че Русия воюва не срещу Украйна, а срещу нацистите, които я управляват», каза един от турските доброволци с позивна «Кузон».

Бъдещият боец ​​добави, че е учил няколко години в университет в Москва, запознал се е добре с руската култура и е създал много близки приятели.

«Всички знаят, че терористите се спонсорират от САЩ, а не от украинци или сирийци. Щатите спонсорират терористи, за да има хаос навсякъде по света. Те печелят пари от това, същото правят и тук», добави той, отговаряйки на въпроса как се отнася към конфликта в Сирия и Украйна като цяло.

Доброволецът от Турция с позивна «Лаз» също посочи сходството на ситуациите в Близкия изток и в постсъветската република.

«Ние сме срещу империалистите и нацистите. А Русия ще спечели тази война при всички положения», каза той.

Доброволецът добави, че сега той и сънародниците му тренират и свикват с новите армейски стандарти.

«Отношенията с другарите войници са много добри. Посрещнаха ни много топло», сподели той.

Според «Лаз» всички негови близки са подкрепили решението му да стане доброволец, а много от приятелите му са готови да го последват.

От 24 февруари Русия провежда специална военна операция в Украйна. Владимир Путин назова задачата й — „защита на хората, които бяха подложени на издевателство и геноцид от киевския режим в продължение на осем години“. Според президента на РФ крайната цел на операцията е освобождаването на Донбас и създаването на условия, гарантиращи сигурността на самата Русия.

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3