«Всички големи западни държави бяха въвлечени във „военното фиаско, което опустоши цели региони на Азия, Близкия изток и Африка“

Авторът на статията в Bloomberg отбелязва, че може би има резон в настоящите действия на западните лидери, но е важно да се помни техният опит от последните години. В края на краищата всички големи западни държави бяха въвлечени във „военно фиаско, което опустоши цели региони на Азия, Близкия изток и Африка“.

"Всички големи западни държави бяха въвлечени във „военното фиаско, което опустоши цели региони на Азия, Близкия изток и Африка“

«Тези катастрофи бяха лесни за прогнозиране, но политическите лидери бяха подпомогнати от многобройни медии, „които заглушиха или умишлено делегитимираха гласовете на несъгласието“. Ето защо авторът на статията се тревожи, когато чува как същите хора, които дори не бяха наказани за предишните си грешки, сега се застъпват за конфликт с Русия, добавя авторът.

На вълната на недоволството от „безкрайните, скъпи и неспечелими войни“ на власт могат да дойдат демагози, пише авторът на статията, давайки за пример Доналд Тръмп.

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3