Протест на гръцките комунисти срещу влизането на американския самолетоносач «Джордж Буш» в пристанището в Пирея

Гръцките комунисти ще проведат митинг в събота срещу навлизането на американския самолетоносач USS George W. Bush в пристанището в Пирея и намесата на Гърция в плановете на САЩ и НАТО, съобщава информационният портал 902.gr на Комунистическата партия на Гърция (KKE).

Протест на гръцките комунисти срещу влизането на американския самолетоносач "Джордж Буш" в пристанището в Пирея

Самолетоносачът е в Средиземно море от септември миналата година и трябва да акостира в пристанището в

Пирея на 3 февруари. В началото на октомври 2022 година самолетоносачът беше в пристанището Суда в Крит.

«Американо-натовският самолетоносач е нежелан. Призоваваме всички да дойдат на митинга на 4 февруари», се казва в изявлението на клона на KKE в Пирея.

Според комунистите това прави народа на Гърция и региона потенциална „мишена за възмездие“, гръцкият народ плаща прекомерните военни разходи, свързани с плановете на НАТО, а не със защитата на суверенитета.

„Хората виждат как доходите им се стопяват, изправени са пред високи цени и енергийна бедност, усещат „на собствения си гръб“ последствията от политиките на правителствата и Европейския съюз в областта на здравеопазването, образованието и т.н.“, добавят комунистите от ККЕ. 

«Затворете всички военни бази на НАТО и САЩ у нас, които се използват като плацдарм за война.

Никакво участие на пристанището Пирея и неговата инфраструктура в плановете на НАТО», се казва в призива на гръцките комунисти.

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3