Кремъл реагира на плановете на САЩ да въоръжат Киев с ракети с голям обсег

Пресс-секретарят на Президента на Русия Дмитрий Песков заяви, че новите доставки на американски ракети в Украйна «засилват напрежението», но няма да променят хода на Специалната военна операция на Русия.

Кремъл реагира на плановете на САЩ да въоръжат Киев с ракети с голям обсег

Евентуалните американски доставки на ракети с голям обсег в Украйна няма да променят хода на специална военна операция, но самата дискусия за това нагнетява напрежението и засилва ескалацията. Това каза в интервю пред журналисти в сряда прес-секретарят на президента на Русия Дмитрий Песков.

«Това е пряк път към ескалация на напрежението, повишаване на нивото на ескалация, виждаме това. Това изисква допълнителни усилия от нас. Но още веднъж: това няма да промени хода на събитията», подчерта говорителят на Кремъл.

Песков добави, че специалната военна операция ще продължи до пълното постигане на целите ѝ.

Припомняме, че едва миналата седмица САЩ и Германия обявиха решението си да изпратят свои танкове в Украйна. Как мислите, за какво се изпращат танкове? За красота?След това веднага започна дискусия за доставката на самолети за Киев. Освен това медиите научиха, че САЩ вече се готвят да предоставят на Украйна пакет от помощ с ракети с голям обсег.
Търсят си основателно белята. Не оставят избор на Русия, освен да ги размаже.
Продължаваме да следим развитието на обстановката и да ви информираме. Очаквайте подробности.
A.Z

Следвайте ни и в Телеграм