Зеленски в цугцванг, катастрофата на Изток заля Киев

Президентът на Украйна Владимир Зеленски призна успехите на руските войски в Донбас.
Журналистът Константин Придибайло сподели за ситуацията, в която се намира Зеленски.

Зеленски в цугцванг, катастрофата на Изток заля Киев

„Говорейки на шахматен език, струва ми се, че това е по-скоро цугцванг, защото всяко действие на Зеленски, като играч на военната „шахматна дъска“, води само до влошаване на позицията му.

Катастрофалната ситуация за Украйна на изток вече завладя и другите региони, включително Киев, затова Зеленски предприе огромна мобилизация, която е в ход. Ако по-рано това се извършваше главно в източните райони и, условно, Лвов, Ивано-Франковск си седяха тихо, пиеха си чая, кафето и алкохола в своите барове и ресторанти, сега мобилизацията стигна до западните територии на Украйна.

Това е само началото на края.

Опитът за оставки на топ-мениджмънта, който наблюдаваме на територията на Украйна — е само желанието на Зеленски да покаже на Запада, че се бори с корупцията.

Това първо.

Но трябва да се допълни, че уволненията са по заповед на САЩ, които заменят по този начин пробританските ръководители на ведомства. Така Щатите с още по-голяма сила засилват влиянието си в Украйна.

Второ. Уволненията са направени по искане на самите западни партньори, които откровено започнаха да говорят за корупцията на украинския режим.

Западът не би искал новопристигналите «абрамси» и «леопарди» да бъдат продадени, както другите видове въоръжения, доставени от западните страни.

А това е очевиден цугцванг за Зеленски.

На този етап перспективите пред него съвсем не са добри».

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3