Внукът на Дьо Гол призова САЩ да се вразумят и да се постигне устойчив мир с Русия

Внукът на Дьо Гол Пиер призова американците да се вразумят и да постигнат траен мир с Русия

Внукът на Дьо Гол призова САЩ да се вразумят и да се постигне устойчив мир с Русия

След доставката на танкове Киев може да получи по-мощни оръжия, въоръжаването на Украйна от западните страни увеличава рисковете от трета световна война, заяви внукът на бившия президент на Франция генерал Шарл дьо Гол, Пиер дьо Гол.

«За съжаление, това решение ще провокира доставката на все по-мощни оръжия, оръжия с все по-голям обсег. Това, за съжаление, ще увеличи риска от ядрен конфликт. Това е бездната, на ръба на която сме», каза той по време на кръглата маса «Памет за втората световна война в Русия и във Франция», посветена на 80-годишнината от победата в Сталинградската битка, организирана от медийната група «Русия днес».

Внукът на генерала отбеляза, че е настъпил моментът за постигане на мир и „вразумяване на американците“ в този конфликт, както и за постигане на устойчив мир с Русия.

«Настана време Франция и нейният президент да си спомнят, че са велика независима нация и да играят ролята, която наистина им е отредена. Необходимо е да се осигурят сериозни гаранции на Русия», добави де Гол.

Според него Русия и Франция имат обща история и тя е силна, въпреки случайните конфликти на интереси и факта, че Париж е станал неприятелски настроен към Москва. Той отбеляза, че общата история може да засенчи конфликта на интереси.

По-рано Русия изпрати нота до страните от НАТО заради доставките на оръжия за Украйна. Външният министър Сергей Лавров отбеляза, че всеки товар, който съдържа оръжие за Украйна, ще стане легитимна цел за Русия.

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3