Владимир Путин внесе изменения в процедурата за установяване на нивата на терористична заплаха

Руският президент Владимир Путин промени указа за реда за определяне на нивата на терористична заплаха. Документът е публикуван на 31 януари в официалния портал за правна информация.

Владимир Путин внесе изменения  в процедурата за установяване на нивата на терористична заплаха

По този начин се правят промени в Указа „За реда за установяване на нива на терористична заплаха, предвиждащ приемането на допълнителни мерки за гарантиране на сигурността на личността, обществото и държавата“ и Процедурата за установяване на нива на терористична заплаха, предвижда приемането на допълнителни мерки за гарантиране сигурността на личността, обществото и държавата.

Владимир Путин внесе изменения  в процедурата за установяване на нивата на терористична заплаха

Документът съдържа пояснение на някои формулировки на указа от 2012 г. относно времето и характера на установяване на нивата на терористична заплаха.

По-рано, на 11 януари, в Севастопол беше увеличено „жълтото“ ниво на терористична заплаха. За първи път нивото в града беше въведено на 31 юли 2022 г. Тогава беше извършена атака срещу щаба на Черноморския флот на Руската Федерация. Режимът е удължаван многократно.

„Жълтото“ ниво предполага засилване на работата на правоохранителните органи и инспекциите на гарите и други многолюдни места, прехвърляне на медицинските организации в режим на повишена готовност и повишена сигурност на стратегически обекти.

Също през 2022 и 2023 г. различни нива на терористична заплаха бяха въведени в Белгородска, Брянска, Курска и Воронежка област, в Краснодарския край и Република Крим.

На 24 февруари Русия започна специална операция за защита на Донбас. Решението бе взето на фона на изостряне на ситуацията в региона в резултат на обстрели от страна на украинските военни. Русия продължава успешно провецдането на специалната военна операция. Продължаваме да следим развитието на обстановката и да ви информраме. Очаквайте подробности

A.Z

Следвайте ни и в Телеграм