Spiegel: «Не е изключен военен удар» — Блинкен заяви, че САЩ «разглеждат всички варианти» за борба с ядрената програма на Иран

Съединените щати не изключват възможността за военни действия срещу Иран, целящи да попречат на страната да се сдобие с ядрено оръжие, съобщава Der Spiegel. По време на пътуването си до Близкия изток държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен заяви, че в момента Вашингтон „разглежда всички варианти“, включително военните. Иран имаше шанс да се върне към ядреното споразумение от 2015 г., но отхвърли предложението на САЩ, добави Блинкен.

Spiegel: "Не е изключен военен удар" - Блинкен заяви, че САЩ "разглеждат всички варианти" за борба с ядрената програма на Иран

В същото време той подчерта, че най-ефективният начин за борба с „иранската ядрена програма“ е дипломацията. Блинкен допълни, че Иран е имал шанс да се върне към ядрената сделка, но е отхвърлил предложението на САЩ.

Президентът на САЩ Джо Байдън допусна възможността за военна операция «в краен случай» още през лятото на 2022 г., отбелязва изданието.

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3