Правителството на Бразилия запазва неутралитет в конфликта в Украйна

Правителството на Бразилия запазва позиция на неутралитет в конфликта в Украйна, отбелязва авторът на статията в Le Figaro. 

Правителството на Бразилия запазва неутралитет в конфликта в Украйна

В същото време миналата година Германия вече се опита да получи боеприпаси от предишното бразилско правителство за стария зенитен танк Gepard, изпратен в Украйна, тъй като Бразилия все още експлоатира този модел, добавя изданието.

В същото време Бразилия е силно зависима от вноса на руски торове, пише вестникът. През цялото това време тя отказва да подкрепи санкциите срещу Москва. Въпреки че да Силва и неговият предшественик Жаир Болсонаро имат противоположни политически позиции, и двамата се придържаха към една и съща линия по отношение на ситуацията в Украйна: не се присъединяват към нито една от страните.

Авторът на статията припомня, че президентът на Русия е поздравил да Силва с избирането му и е заявил, че желае „конструктивно сътрудничество във всички области“. А Лула на свой ред заяви, че украинският президент Владимир Зеленски носи „отговорност“ за конфликта, отбелязва изданието.

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3