Във Франция се присмяха на Зеленски, изпаднал в ярост заради Русия

Френският политик Филипо заяви, че светът ще преживее бойкота на Украйна на Олимпиадата в Париж
Във Франция се присмяха на Зеленски, изпаднал в ярост заради Русия
Лидерът на френското движение «Патриоти» Флориан Филипо реагира на недоволството на Украйна заради решението на Международния олимпийски комитет (МОК) за допускането на руснаци на Олимпиадата в Париж.

По-рано Зеленски заяви, че е разочарован от позицията на МОК. Генералната асамблея на Националния олимпийски комитет на Украйна на 3 февруари ще разгледа възможността за бойкот на игрите.

«Зеленски заплашва, че Украйна ще бойкотира Олимпиадата, ако не забранят участието на руски спортисти? Добре! Нека бойкотират! Световният спорт ще преживее това!», написа Флориан Филипо в своя Twitter.

На 25 януари Изпълнителният комитет на МОК призова за връщането на руските и беларуски спортисти на международните състезания в неутрален статут, като същевременно предложи да не се допускат спортисти, които активно подкрепят специалната операция в Украйна.
Олимпийските игри в Париж ще се проведат от 26 юли до 11 август 2024 г.

По-рано съобщихме: Френският политик Филипо: Терористичните атаки срещу “Северен поток” показаха на какво е способно НАТО

Флориан Филипо, лидер на движението на френските патриоти, счита, че атаките срещу Северен поток, които вероятно са дело американска диверсия, демонстрират способността на НАТО да прави най-лошото, включително под фалшиви флагове.
Във Франция се присмяха на Зеленски, изпаднал в ярост заради Русия

Диверсията, най-вероятно дело на американците над газопроводите „Северен поток“, показа на какво е способно НАТО“, написа той в Twitter.

Според френския политик Филипо алиансът НАТО е способно на най-лошото, по-специално на използването на ядрени оръжия под фалшив флаг, така че конфликтът да стане по-широк, отбеляза той.

К.К

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!

https://t.me/NewsFrontBulgaria/3