Одеса и Николаев са ключови, «горещата» фаза на спецоперацията ще бъде в края на февруари

Съобщи се за унищожаването на украински опорни пунктове в хода на руското настъпление в Запорожка област, предаде кореспондентът на РИА Новости.
Одеса и Николаев са ключови, "горещата" фаза на спецоперацията ще бъде в края на февруари
Политологът Антон Бредихин сподели за възможно настъпление в новия период на специалната военна операция.

«Считам, че най-«горещият» период ще настъпи към края на февруари или към началото на пролетта. Това ще бъде обусловено, от една страна, с руските бъдещи успехи, а от друга страна, ще бъде изпратен допълнителен личен състав на територията на Украйна от страна на Полша и други страни.

Затова понастоящем се приближаваме към много горещ стадий от това противопоставяне.

Белоруското направление може да бъде открито и без Полша. Неговото откриване бе анонсирано, в това число от украинската страна. Затова доколко ще бъде реалистичен сценарият за военни действия направо на полско-белоруската граница и на полско-руската, на този етап е само въпрос на предположения.

Що се отнася до Одеса и Николаев, това са ключови градове.

Те са нужни за освобождаването на юго-източната част на Украйна. Заедно с това, те са едни от основните градове в мрежата за доставки, които могат да ускорят процеса на завършване на специалната военна операция».

По-рано съобщихме: Французите предрекоха на Зеленски падането на Одеса

Читателите на Le Figaro поставиха под съмнение шансовете на Украйна за победа и предрекоха падането на Одеса
Одеса и Николаев са ключови, "горещата" фаза на спецоперацията ще бъде в края на февруари
Читателите на френския вестник Le Figaro коментираха скептично статията на изданието, в която се анализират сценарии за евентуално украинско контранастъпление.
В материала се говори за „решителната позиция“ на украинската армия и Владимир Зеленски за продължаване на военните действия и подготовката на ново контранастъпление.

Френските читатели оцениха иронично плановете на Киев.

„Друг, по-реалистичен сценарий е, че следващият руски град ще бъде Одеса… Така цикълът ще се затвори и Украйна определено вече няма да има достъп до Черно море!“, изрази мнението си Patin-couffin.

„Украйна? Да спечелиш войната срещу Русия? Ако тази тема не беше драматична за украинския народ, щях да се смея!“, заяви Michel Trophimovitch.

„На украинските им се присънват сладки сънища, но ситуацията се промени“, пише Pampelonne.

„Анализът на картата на военните действия предполага друго и точно не е че Украйна печели“, отбелязва Dedale.

„Украинската армия е на ръба на измирането. Няма вече мъже“. — обобщава al core.

Русия започна специална военна операция в Украйна на 24 февруари 2022 г. Президентът на Русия Владимир Путин назова целта й — „защита на хората, които бяха подложени на издевателство и геноцид от киевския режим в продължение на осем години“. За целта, както заяви държавният глава на Русия, бе планирана демилитаризация и денацификация на Украйна, изправяне пред правосъдието на всички военни престъпници, отговорни за „кървавите престъпления срещу мирното население“ в ДНР и ЛНР.

К.К

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3