НАТО си търсят белята: Самолет-разузнавач на ВВС на САЩ направи кръг в небето над Калининградска област

Самолет-разузнавач на ВВС на САЩ направи кръг в небето над Калининградска област

Boeing RC-135W Rivet Joint, с позивна JAKE11, излетя от военновъздушната база Мидънхол, Великобритания на 30 януари и продължи на изток през Германия и Полша.
НАТО си търсят белята: Самолет-разузнавач на ВВС на САЩ направи кръг в небето над Калининградска област

Около 10:30 часа (московско време) самолетът се приближи до полско-литовската граница и я пресече близо до град Лаздияй, който се намира на малко над 50 км от руската граница.

След като заобиколи населените места Каунас и Клайпеда, самолетът се насочи към полския Гданск и така направи кръг в небето над руския регион за един час.

Известно е, че Boeing RC-135W по време на полета е бил на средно 10 км височина.

В същия промеждутък време близо до границите на Полша, Беларус и Украйна самолет за далечно радиолокационно откриване за ранно предупреждение Boeing E-3A Sentry с позивна NATO22 — т излетя от румънската авиобаза на НАТО Отопени близо до Букурещ.

Преди това Boeing RC-135W Rivet Joint беше забелязан над Полша в деня на посещението на руския президент Владимир Путин в Минск.
След новината, че САЩ са успели да убедят много държави да пращат танкове, че после и самолети за Украйна Русия прекрасно разбира какъв ще е изхода за всички тези страни. Защото САЩ не прекратиха доставките 8 години използвайки и Европа, за да въоръжат ВСУ и от там да воюват с Русия.
Тоест, към днешна дата Украйна е военен полигон на САЩ срещу Русия. Но военните действия могат много жестоко да се разраснат поради желанието на САЩ както видяхме от изявлението на Джо Байдън днес към нацията, че са решили да пращат още танкове и са казали на Европа кой каквото има също да праща.

Дали си мислят, че Русия не вижда кой какво готви? И те знают, че сами срещу Русия  не могат да скочат, страх ги е, и правилно, но все пак надделява желанието да се пробват да победят Великата Русия. Няма да победят, но война ще има страшна. Защото САЩ тласкат света към война. И правят всичко по силите си.

Продължаваме да следим обстановката и да ви информираме. Очаквайте подробности.
A.Z

Следвайте ни и в Телеграм