France 3: Прохладен и кратък душ” – французите икономисват

В Тулуза жителите на жилищния комплекс Amouroux трябва да се откажат от горещите душове: поради нарастващите тарифи за газ сметките им за комунални услуги са се утроили, съобщи France 3. В управляваща компания се надяват да се преразгледа договорът с доставчика, след като пазарната цена падне, но засега възнамеряват да помогнат на тези, които са се оказали в най-трудно положение.
France 3: Прохладен и кратък душ” – французите икономисват
Софи Паскел, жителка на жилищния комплекс Amouroux: Уча семейството си да взема хладен и много кратък душ. Мием лицето си със студена вода. Подготвяме се за лятото, когато ще вземаме студен душ.

Пестенето на топла вода е единственият начин, който тя има за 60-те квадратни метра, в които живее със семейството си. В нейния жилищен комплекс парното и водоснабдяването зависят от скачащите цени на газа. Сметката на Софи е нараснала от 140 на 400 евро на месец. При заплата от 1100 евро след данъци тя не може да я плати.

Софи Паскел: Какво да правя? Да тегля кредит, за да платя парното? Така или иначе няма да ми го дадат. Това е положението.

К.К

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!

https://t.me/NewsFrontBulgaria/3