FAZ: Западната стратегия не трябва да се подчинява само на интересите на Украйна

Няма нищо учудващо в това, че след танковете Украйна започна да иска бойна авиация от Запада, заяви Никола Бусе, изпълнителен редактор на външнополитическия отдел на германския вестник Frankfurter Allgemeine. Според него обаче първо съюзниците на Киев трябва да изчакат и да видят какъв ефект ще имат на бойното поле танковете, които Украйна ще получи от Запада. Невъзможно е западната стратегия да се съобразява само с интересите на Украйна, твърди журналистът.
FAZ: Западната стратегия не трябва да се подчинява само на интересите на Украйна
Една от особеностите на доставките на западно оръжие за Украйна през първите няколко месеца беше, че в началото западните страни чакаха ефекта от новите системи, пише Никола Бусе, изпълнителен редактор на външнополитическия отдел на германския вестник Frankfurter Allgemeine.

По въпроса за доставките на танкове този принцип беше смекчен, тъй като решението за бойните танкове беше взето, когато бойните машини на пехотата все още не бяха доставени.

От военна гледна точка това има смисъл: ключовият момент тук е участието в боеве със свързани между себе си оръжия. Това обаче не намалява често споменавания риск от конфликт, предупреждава авторът на статията.

К.К

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!

https://t.me/NewsFrontBulgaria/3