Европейските лидери не изпълняват дълга си по обезпечаване безопасността на хората

Spectator: защо европейските политици действат в ущърб на своите народи

С какво се обяснява неспособността на МВР и служителите на Граничната служба да защитят своите граждани? Може би крещящата некомпетентност, която сякаш е проникнала в бюрокрацията, пише Spectator. Животът в Европа става все по-нестабилен и опасен.

Превод от Spectator, Великобритания:
Европейските лидери не изпълняват дълга си по обезпечаване безопасността на хората
Животът в Европа става все по-нестабилен и опасен, това е случаят, когато се надявате, че сега не е вашият ред да сте на неподходящото място в неподходящото време.

21-годишен афганистанец, който е безчинствал и проявявал насилие от години, беше осъден в понеделник в съд в Солсбъри за бруталното убийство на Томас Робъртс. А в сряда в Германия се твърди, че палестинец е намушкал до смърт двама души във влак.

Същия ден мароканец е арестуван в Испания и е наредено да бъде депортиран от страната. Той е арестуван, след като нападнал с мачете и намушкал свещеник в град Алхесирас. А във Франция са в ареста алжирец и косовар. Те са задържани след два инцидента по-рано този месец, единият в Париж, а другият в Страсбург, по време на които случайни минувачи получиха тежки рани от нож.

Европейците страдат от подобни нападения поне от 2014 г. През това време политиците са кършели ръце стотици пъти и са произнасяли хиляди думи, включително много безсмислени клишета за „извличане на поуки“.

С какво се обяснява неспособността на МВР и служителите на Граничната служба да защитят своите граждани? Може би явната некомпетентност, която сякаш е проникнала в бюрокрацията. Но също и сплашването от правозащитни организации и голяма част от медиите.

Като се има предвид, че рекордните 46 000 мигранти прекосиха Ламанша и влязоха нелегално в Обединеното кралство миналата година, нима е изненадващо, че никой не вярва на нито една дума на това правителство относно нелегалната имиграция?

Миналия месец британската аналитична компания YouGov проведе проучване на общественото мнение относно имиграционната политика на правителството.

72% от анкетираните критикуват начина, по който властите се справят с този проблем. От гласувалите за консерваторите 66% твърдят, че на твърде много мигранти е разрешено да влязат в страната.

Темата за имиграцията беше сред основните по време на президентската кампания във Франция миналия април. Макрон призна, че проблемът съществува и обеща да реши въпроса с имиграцията и предоставянето на убежище «по-бързо и по-ефективно».

Подобно на британското правителство, Макрон показва изумителна некомпетентност: Франция е приела рекорден брой мигранти и търсещи убежище през 2022 г., според данни, публикувани тази седмица.

Едно от предизборните обещания на Льо Пен миналата година беше референдум за имиграцията. Тя не беше единствената, която даде това обещание. Същото направиха и двама републикански кандидати Ксавие Бертран и Мишел Барние. Между другото, последният е известен на британците като «учтив» преговарящ на ЕС за Брекзит.

Във Великобритания, както и във Франция, избирателите неизменно гласуват за лидери, които са обещали да контролират имиграцията. Но те са измамени от министър-председатели и президенти, които са твърде слаби и твърде уплашени, за да успеят, както британското правителство обеща през 2020 г., „да укрепят границите, да се борят с организираната престъпност в имиграционния сектор, да преодолеят строгите законови бариери за експулсиране на нелегалните имигранти от страната и възстановяване на системата“.

Страхливостта им води до тежки последици и струва много скъпо на хората, които те са избрани да защитават.

Източник: https://www.spectator.co.uk/article/when-will-europe-learn-its-lesson-on-immigration/

К.К

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3