Das Erste: Призоваха германците да продължат да пестят газ въпреки поевтиняването му

Германските потребители трябва да продължат да пестят газ, въпреки сегашното му поевтиняване, пише Das Erste, позовавайки се на думите на Вероника Грим, член на експертния съвет към германското правителство. Според Грим германците ще трябва да пестят газ до 2024 г., докато приемните терминали за втечнен газ не заработят на пълен капацитет.
Das Erste: Призоваха германците да продължат да пестят газ въпреки поевтиняването му
Грим подчерта, че следващата зима също ще бъде трудна за Германия. Според експерта ситуацията няма да бъде толкова напрегната едва от 2024 г., когато ще бъдат разширени мощностите за приемане на втечнен газ. В същото време Грим отбеляза, че дори и в този случай цените на газа ще бъдат по-високи, отколкото преди кризата.

Както отбелязва вестникът, сега времето не е много благоприятно за спестяване на газ в Германия. Миналата седмица потреблението на газ в Германия е било с 9,4% под средното, според данни на федералната немска мрежова агенция, докато потреблението е било с 34% под средното през предходната седмица, която беше белязана от много по-топло време.

К.К

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!

https://t.me/NewsFrontBulgaria/3