В САЩ се възхитиха на руския «Терминатор»

Forbes: Руският БМПТ «Терминатор» може да се превърне в нов етап в еволюцията на танкостроенето

Руската бойна машина за поддръжка на танковете «Терминатор» може да се окаже следващата стъпка в развитието на танкостроенето, пише Forbes.
В САЩ се възхитиха на руския "Терминатор"
Руската бойна машина за поддръжка на танковете БМПТ «Терминатор» е нов тип бронирана машина с множество въоръжения и може да бъде следващата стъпка в еволюцията на бронираните сили. Съобщава се, че БМПТ са се представили добре в Украйна.

В статията се отбелязва, че автоматичното оръдие на «Терминатора» има обсег на стрелба от 2000 метра и може да поразява както въздушни цели (включително дронове), така и наземни цели. Тежката управляема ракета «Атака» има обсег от 6000 метра и е реализирана в противотанкова и термобарична версия за унищожаване на бункери и сгради, пише авторът.

„БМПТ има нова реактивна броня «Реликт», предназначена за унищожаване на противотанкови снаряди, а сравнително малката кула я прави по-малко уязвима“, допълва журналистът.

Според него именно БМПТ, а не танковете, може да се окаже последната оцеляла машина на бойното поле и наистина да реши изхода на конфликта.

От 24 февруари Русия провежда специална военна операция в Украйна. На този фон Съединените щати и техните съюзници от НАТО продължават да натъпкват оръжия на стойност десетки милиарди долари на режима в Киев. Москва от своя страна многократно заявява, че доставките на западни оръжия само удължават конфликта, а транспортирането на оръжие се превръща в законна цел за руската армия.

К.К

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3