Newsweek: През 2023 г. вълна от масови съкращения ще залее САЩ

2023 г. ще бъде годината на масовите съкращения на пазара на труда в САЩ, пише Newsweek. Изданието отбелязва, че това важи особено за технологичните компании, много от които вече обявиха масови съкращения. Допълнителен фактор за напрежение може да бъде рецесията, вероятността от която експертите считат за висока.
Newsweek: През 2023 г. вълна от масови съкращения ще залее САЩ
Последните няколко години бяха много турбулентни за пазара на труда в САЩ, пише Newsweek. През 2023 г. обаче американските работници трябва да бъдат особено внимателни, за да запазят работните си места в светлината на задаващата се рецесия, която може да промени икономиката на страната. Според проучване, проведено от Redfield & Wilton Strategies, 64% от американците не възнамеряват да сменят работата си тази година: нарастващата икономическа несигурност е изиграла роля в нежеланието за смяна на работата.

През 2023 г. отново се очакват вълни от масови съкращения в САЩ, особено в технологичния сектор, пише изданието. Microsoft вече обяви намерението си да съкрати персонала си с 10 000 служители. Други големи компании също обявиха масови съкращения: Amazon планира да уволни 18 000 души, Meta (Фейсбук) планира да уволни 11 000 човека. Twitter, закупен наскоро от Илон Мъск, вече съкрати половината от персонала си, отбелязва изданието.

К.К

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!

https://t.me/NewsFrontBulgaria/3