Kayhan, Иран: Украйна не е желана в НАТО, тя е нужна на Запада за други цели

Kayhan: Украинският конфликт не се развива така, както планираше НАТО

Западът излъга Украйна. Членството й в НАТО ще остане на ниво приказки, пише изданието. За страните-участнички в алианса Киев е инструмент, а не пълноценен партньор, те не желаят да влизат в открита конфронтация с Русия в резултат на това.

Превод от Kayhan, Иран:
Kayhan, Иран: Украйна не е желана в НАТО, тя е нужна на Запада за други цели
Развитието на събитията в Украйна очевидно не върви по начина, по който искат европейските чиновници. Колкото и да искат да помогнат за „защитата на суверенитета на Украйна“, двете водещи държави-членки на НАТО на континента, Германия и Франция, са все по-загрижени, че по-нататъшната ескалация на конфликта ще излезе извън контрол и, съответно, територията на самата Европа и отчасти някои страни от алианса също ще се превърнат в сцена на военни действия.

От друга страна, рисковете, които ще създаде приемането на Украйна в алианса, са толкова високи, че Брюксел и европейските чиновници нямат друг избор, освен периодично да заявяват тази истина.

В резултат на това дългосрочните обещания на европейските власти относно членството на Украйна както в НАТО, така и в ЕС се налага да бъдат безкрайно отлагани и отлагани за все по-далечен и неопределен период.

Но недвусмислено губещ номер 1 в този сценарий не е Европа, а западно ориентираните украинци и политиците в тази страна.

Те не само са губещи, те дори са заложници на тази ситуация!

Въпреки че Западът, още преди началото на руската спецоперация, напълно игнорира интересите на Москва в сферата на сигурността, както и многобройните й искания за гаранции за сигурност, Макрон заяви в интервю за френското издание Le Monde, че въпросът за сигурността сега е ключов, а като се има предвид това, членството на Украйна в Северноатлантическия алианс е малко вероятно.

Тоест всички цели на политиката на украинския режим от почти десет години също се оказват зачеркнати!

А в споменатото интервю за френското издание президентът на Петата република заяви:

„Русия недвусмислено ще приеме присъединяването на Украйна към НАТО като предизвикателство, като конфронтация. А в сегашната ситуация на Русия е невъзможно да си представим подобен сценарий.»

Следователно Макрон даде да се разбере, че членството на Украйна в алианса — за следващите години и наистина за неопределен период — е малко вероятен сценарий. А гаранциите за сигурност (за Европа) трябва да са по-осезаеми, след като Москва вече беше принудена да вземе оръжие в ръка.

Оказва се, че НАТО не е готово да види Украйна като част от тази организация!

От една страна се оказва, че Украйна се е превърнала в трибуна или реален полигон за бойни действия срещу Русия, но в същото време се оказва, че членовете на алианса не желаят да виждат Украйна в своите редици.

За Запада Украйна е инструмент, но не и като пълноправен член на европейската политика. Това е основният момент, в който киевските западно ориентирани политици са излъгани.

Източник: https://kayhan.ir/fa/news/258285

К.К

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3