Der Spiegel: Болшинството германци не вярват в жизнеспособността на Германия в бъдеще

Според резултатите от последното проучване болшинството германци се съмняват в жизнеспособността на страната си в бъдеще. Според списание Der Spiegel мнозина обвиняват държавата за това заради бюрокрацията, която я парализира, както и липсата на модернизация и дигитализация на структурите на управление. Само 31% от гражданите считат, че Германия ще се развива добре през следващото десетилетие.
Der Spiegel: Болшинството германци не вярват в жизнеспособността на Германия в бъдеще
Все повече германци се съмняват в жизнеспособността на страната в бъдеще, а мнозина обвиняват държавата за това, пише немското списание Der Spiegel. Само 31% от населението е убедено, че Германия ще се развива добре през следващите десет години, отбелязва изданието, позовавайки се на резултатите от проучване, проведено от изследователския институт “Аленсбах”.

Според проучването само 39% от германците считат, че Германия ще остане една от водещите икономически сили след 10-15 години. За сравнение, преди пет години тази цифра беше 59%.

Според Der Spiegel само 14% от анкетираните считат, че Германия ще излезе по-силна от кризите от последните години. Половината от тях, напротив, имат усещането, че много неща в държавата вече не работят както трябва.

К.К

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!

https://t.me/NewsFrontBulgaria/3