Американски журналист разкритикува решението за Украйна

Американците са промити мозъци, за да приемат ескалацията на конфликта в Украйна, написа в Туитър журналистът Майкъл Трейси.
 Американски журналист разкритикува решението за Украйна

«На американците им промиха промити мозъците, за да признаят без критика, че военната ескалация на САЩ е единствената възможна опция в конфликта в Украйна. Дипломацията, въпреки че тя се прилага от Индия, Китай, Бразилия, Мексико, Южна Африка и т.н., дори не ми минава през ума», каза той.

От няколко месеца Украйна настоява Западът да й предостави бронирана техника за настъпателни операции. Така в интервю за ARD Владимир Зеленски изрази недоволството си от обема на западната помощ: според него доставката на десет, двадесет или дори петдесет танка няма да реши проблема, тъй като „руската армия разполага с хиляда от тях.

Москва от своя страна многократно заявява, че доставките на западни оръжия само удължават конфликта, а транспортирането на военна техника се превръща в законна цел за руската армия.

 По-рано съобщихме: Anadolu: САЩ може да изпратят от 30 до 50 танка Abrams в Украйна тази седмица

Вашингтон може да изпрати 30 до 50 танка M1Abrams в Киев тази седмица, съобщи турската агенция Anadolu, позовавайки се на представител на американската администрация.

„Президентът Байдън ще обяви предоставянето на танкове M1 Abrams на Украйна тази седмица, най-рано в сряда“, цитират журналистите думите на чиновника.

Според думите му става дума за батальон – 30-50 машини.

По-рано телевизионният канал Sky News Arabia, позовавайки се на анонимен представител на Пентагона, съобщи, че САЩ са готови да доставят на украинската армия десет танка Abrams.

Съединените щати и Германия, въпреки големите доставки на оръжие за Украйна, дълго време се въздържаха от доставка на подобно оборудване, за разлика от Великобритания, която изпрати на Киев танкове Challenger.

Както отбеляза по-рано министърът на отбраната на Германия Борис Писториус, според резултатите от срещата на контактната група за подкрепа на Украйна на страните от НАТО и техните съюзници във военновъздушната база Рамщайн в Германия не е било възможно да се постигне консенсус относно доставката на немските танкове «Леопард» за Киев.

В същото време по-рано източници на Spiegel заявиха, че канцлерът Олаф Шолф все пак е взел такова решение. Според списанието става дума за рота от танкове 2А6, които са на въоръжение в Бундесвера.

Освен това Берлин планира да издаде разрешения на страни, които биха искали да доставят на Украйна съществуващите танкове Leopard. Изданието уточнява, че някои страни членки на НАТО са готови да направят това. Освен Германия, Полша, Финландия, Испания, Гърция и Дания имат Leopard.

През пролетта на миналата година Москва изпрати нота до страните от Северноатлантическия алианс заради предоставянето на оръжие на украинските войски. Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров заяви, че всеки товар, който съдържа военно оборудване, ще стане легитимна цел за руските въздушно-космически сили.

К.К

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3