“Управляващите в САЩ са нясно за вредата, която санкциите нанасят върху невинни хора по целия свят, но не им пука”

“Санкциите са първото оръжие в арсенала на САЩ, защото „Вашингтон няма равен в способността и желанието си да води икономически войни“, , пише Дъг Бандоу  за The American Conservative.
“Управляващите в САЩ са нясно за вредата, която санкциите нанасят върху невинни хора по целия свят, но не им пука”
Министерството на финансите почти ежедневно въвежда нови икономически мерки. В момента има хиляди правителства, фирми, длъжностни лица и други в черния списък на ведомството. Конгресът без колебание наказва други страни, които не искат да изпълнят волята му, пише експертът. Най-лошото според него е налагането на икономически санкции срещу и без това обеднялото население на някоя непослушва държава в опита да бъде свалено правителството или да му се повлияе.

„Санкциите се отличават както с вредата, така и с неефективността си, както се вижда от примера с Куба, Венецуела, Сирия, Иран и Северна Корея“, твърди експертът.

Според него американските чиновници са наясно с щетите, нанасяни на невинни хора, „но просто не им пука“. Когато Мадлин Олбрайт беше попитана за масовата смърт на иракски деца в резултат на санкциите, нейният позорен отговор беше: „Считаме, че цената е оправдана“, припомня Бандоу.

К.К

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!

https://t.me/NewsFrontBulgaria/3