N-TV: Германия очаква цените на електроенергията и газа да се удвоят

Германските потребители ще се сблъскат с удвояване на цените на газта и електроенергията, пише N-TV, цитирайки думите на Ингберт Либинг, председател на Германското обединение на комуналните предприятия. Според Либинг удължаването на живота на атомната централа може да облекчи ситуацията.
N-TV: Германия очаква цените на електроенергията и газа да се удвоят
Либинг отхвърли обвиненията на защитниците на правата на потребителите, че комуналните услуги завишават крайната цена на газа и електричество. Според председателя на Обединението причината за повишените цени е, че сегашните цени на газа на спот пазара са нерентабилни.

Според N-TV Либинг подкрепя идеята за удължаване на живота на германските атомни електроцентрали. Според Либинг, дори и при активното развитие на алтернативните енергийни източници, през следващите три до четири години Германия няма да има достатъчно капацитет, за да изглади напрегнатата ситуация на енергийния пазар. Либинг отбеляза, че удължаването на срока на действие на атомната електроцентрала ще намали цените на електроенергията с 8-12%.

К.К

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!

https://t.me/NewsFrontBulgaria/3