Медведев: ако започне трета световна война, всичко ще се превърне в прах

Дмитрий Медведев, заместник-председател на руския Съвет за сигурност, осъди опитите на Запада да обясни доставките на оръжия за Украйна като предполагаемо предотвратяване на световна война. Постът на Медведев в телеграм разнася в пух и прах наглата западна циничност.
Медведев: ако започне  трета световна война, всичко ще се превърне в прах

Медведев се изказа много негативно за доставките на оръжия за Украйна от западните страни.

„Ако нещо се случи, защитата на безполезна Украйна от страна на Европа няма да спаси целия грохнал Стар свят от възмездие, това е първо. И второ, ако стане така, че третата световна война започне, тогава тя вече няма да бъде на танкове и дори на изтребители. Тогава със сигурност всичко ще бъде в руини “, написа заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската Федерация.

С тези думи Медведев реагира на изявлението на италианския министър на отбраната Гуидо Крозето. Министърът на отбраната на Италия заяви, че Третата световна война ще започне, когато руски танкове се появят в столицата на Украйна и след това на границите на Европа. И отбеляза, че тези оръжия, доставени от Запада на Украйна, имат за цел да спрат по-нататъшната ескалация.

A.Z

Следвайте ни и в Телеграм